Skip to content
Ιανουαρίου 20, 2010 / dosambr

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ -Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ANAKOINΩΣΗ

Ιανουάριος 2010

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,Χαίρετε εν Κυρίω.
Σας ευχόμαστε καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και πνευματική προκοπή.
Οφειλετικές δοξολογικές ευχαριστίες αναπέμπομε προς τον Δομήτορα της Εκκλησία μας Ιησού Χριστό και στην Υπεραγία Θεοτόκο,που μας αξίωσαν να διακονήσουμε το 2009 ,από τα μετόπισθεν, την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδονησία , ,αναδεικνύοντας συνεργάτες μας στην προσπάθειά προβολής και ενίσχυσης του τεράστιου Ιεραποστολικού έργου που συντελείται στην μακρυνή και φτωχή Ινδονησία.Μιάς προσπάθειας που ξεκίνησε ερασιτεχνικά πρίν μερικά χρόνια και με την βοήθεια του διαδικτύου έγινε ευρύτερα γνωστή.

-Α- Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε «εκ μέσης καρδίας»,όλους όσους μέχρι τώρα μας εμπιστεύτηκαν και ανταποκρίθηκαν στις πρόσκλησεις μας για οικονομική ενίσχυση των Ορθόδοξων Ιεραποστολικών κλιμακίων στην Σουμάτρα ,στην Ιάβα και στο Μπαλί.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε.
1.Τον σεβαστό Ιερομόναχο π.Αθανάσιο Χατζή (Ιερά Μονή Δουραχάνης –Ιωάννινα) για την αποστολή σημαντικών χρηματικών ποσών στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδονησία για τα φτωχά και ορφανά παιδιά .
2.Τον διαχειριστή και τους επισκέπτες του blog
Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή–http://ierapostoli.wordpress.com/
για την άψογη συνεργασία και την βοήθεια τους.
3.Τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό και αξιόλογο εκπαιδευτικό από την Ξάνθη κύριο Βογιατζή Γεώργιο και τους φίλους- συνεργάτες του ,που συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στην ποικιλόμορφη ενίσχυση της Ιεραποστολής .
4.Τον κύριο Τζεμπελίκο Ιωάννη ,για την ευγενική προσφορά σημαντικού χρηματικού ποσού για την Ιεραποστολή.
5.Την Αδελφότητα της Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης για την άψογη συνεργασία αλλά και την ποικιλόμορφη βοήθεια που μας πρόσφερε .


-Β-.Σύντομη ανασκόπηση του 2009

Κατά την διάρκεια του 2009 πολλά και σημαντικά γεγονότα συνέβησαν στον χώρο της Ιεραποστολής στην Ινδονησία,τα κυριώτερα των οποίων είναι τα εξής.
1.Η βάπτιση των 60 Κατηχουμένων στο Bawollato του νησιού Νίας στις 22 Ιανουαρίου 2009 και η θεμελίωση και ανέγερση Ορθοδόξου Ιερού Ναού στην περιοχή.
2.Η Κουρά της πρώτης Ορθόδοξης Ινδονήσιας Μοναχής(της αδελφής Αγνής) το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009 στην Ιερά γυναικεία Μονή της Κάτω Παναγιάς Άρτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρτας κ.κ.Ιγνάτιο.
3.Ο επαναπατρισμός της Μοναχής Αγνής στο Medan της Σουμάτρας στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2009.
4.Η εκδήλωση,που πραγματοποίησε η ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Medan της Σουμάτρας ,την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 και ήταν αφιερωμένη στον Ορθόδοξο Μοναχισμό.
5.Ο τραγικός θάνατος ,σε τροχαίο ατύχημα του Ιωάννη Χρυσοστόμου Manalu την Κυριακή 17 Μαίου 2009.
6.Η Θεμελίωση της πρώτης Ορθόδοξης Θεομητορικής Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Medan της Σουμάτρας την Πέμπτη 28 Μαίου 2009(Εορτή της Αναλήψεως).
7.Η επίθεση φανατικών Μουσουλμάνων την Κυριακη 26 Ιουλίου 2009 ,στον Ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Boyollali της Ιάβας .
8.Η σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιάβα με απολογισμό 45 νεκρούς , 422 τραυματίες ,5000 έμειναν άστεγοι και 18000 σπίτια έπαθαν σοβαρές καταστροφές.
9.Η ανέγερση του Καθολικού και των πρώτων κελλιών στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Medan της Σουμάτρας και η εγκατάσταση της Μοναχής Αγνής.
10.Η σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ ,που έπληξε την πόλη Penang της Σουμάτρας τον Σεπτέμβριο 2009 με τελικό απολογισμό 1100 νεκρούς και πολλούς τραυματίες και άστεγους.
11.Η κατασκευή των πρώτων δύο σπιτιών στο Boyollali της Ιάβας ,με την οικονομική συνδρομή των φίλων της Ιεραποστολής ,και την εγκατάσταση σε αυτά φτωχών και σεισμοπαθών οικογενειών.
12.Οι συνεχείς Βαπτίσεις Κατηχουμένων στο Boyollali,στο Semarang ,στο Τζέμπερ ,στο Denpasar στηνS ingarajia και σε άλλες Ορθόδοξες Κοινότητες .
13.Το μεγάλο Φιλανθρωπικό έργο που επιτελέστηκε από τους Ορθόδοξους Ιεραποστόλους στους σεισμοπαθείς της Ιάβας και της Σουμάτρας.
14.Η εγκατάσταση δύο Ορθόδοξων οικογενειών στο νησί Νίας ,που θα αναλάβουν την Ορθόδοξη Κατήχηση των κατοίκων της περιοχής και των μαθητών των σχολείων που διατηρεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή εκεί,ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Ορθοδόξων με την δημιουργία και άλλων κοινότήτων στο ταλαιπωρημένο από το τσουνάμι νησί.
15.Η αύξηση των μαθητών στα σχολεία της Ιεραποστολής καθώς και των φοιτητών στην Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Παύλου στο Medan.
16.Η Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας και της Ελληνικής Ιστορίας από τον π.Χρυσόστομο Manalu και την πρεσβυτέρα Ελισσάβετ στους ενδιαφερόμενους φοιτητές και μαθητές των σχολείων της Ιεραποστολής.
17.H κατασκευή της κλινικής-Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ –στο Μedan .

-Γ-Τα ιεραποστολικά κλιμάκια που συνεργαζόμαστε και οι ανάγκες τους

Oι Φίλοι της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία θα συνεχίσουν και κατά το 2010 την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των Ορθόδοξων Ιεραποστολικών κλιμακίων στην Σουμάτρα-Ιάβα και Μπαλί.
Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΑΘΩΣ
ο δεύτερος αφιερωματικός τόμος για την Θεοτόκο με τον τίτλο

Η ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΑΣΣΑ ,Μεσίτις πρός Θεόν
(Φανερώσεις και θαύματα της Θεοτόκου)

των εκπαιδευτικών και Φίλων της Ιεραποστολής στην Ινδονησία :πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου και της πρεσβυτέρας Χαρούλας Τσουλιάη.
Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου θα διατεθούνν για την ενίσχυση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία.
(Περισσότερα :http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/12/blog-post_13.html).

Υπενθυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδονησία δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς,προσφέροντας σημαντικότατο έργο σε εκκλησιαστικό,εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο. Η φτώχεια που ταλαιπωρεί πολλές οικογένειες, στην περιοχή που δραστηροποιείται η Ορθόδοξη Ιεραποστολή ,απαιτεί την άμεση εξεύρεση οικονομικών πόρων ώστε να μπορέσουν πολλά παιδιά να τελειώσουν την στοιχειώδη εκπαίδευση και να αποκτήσουν τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους(τροφή,ένδυση,φάρμακακ.λ.π)
Τα έργα μακράς πνοής (σχολεία,κλινικές ,σχολές κ.λ.π.),που έχουν κατασκευασθεί από τα Ορθόδοξα Ιεραποστολικά κλιμάκια και λειτουργούν ,πρέπει και να συντηρηθούν.Επίσης απαιτούται και οι κατασκευές και άλλων έργων ,ώστε και η φτώχεια των ανθρώπων να αντιμετωπιστεί και το μήνυμα του Ευαγγελίου να εξαπλωθεί.
Τα Σχολεία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία είναι μια ανιδιοτελής προσφορά προς ορφανά και άπορα παιδιά. Στην Νοτιοανατολική Ασία δεν υπάρχει δωρεάν εκπαίδευση. Ακόμα και στα Δημόσια Σχολεία ο μαθητής οφείλει να πληρώσει ένα μικρό ποσό για δίδακτρα και βιβλία. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την σημαντική προσφορά των Σχολείων της ιεραποστολής, όπου η φοίτηση είναι δωρεάν, σε εκατοντάδες πάμπτωχα παιδιά.Eπομένως η εύρεση οικονομικών πόρων είναι μια πολύ σημαντική προσφορά εκ μέρους μας για την συνέχιση της Ιεραποστολής.

Συγκεκριμένα απαιτούνται χρήματα.

1.Στο Ιεραποστολικό κλιμάκιο του Medan.

(υπεύθυνος π.Χρυσόστομος Manalu) .
Α.Για την λειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Παύλου και της Ακαδημίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Β.Για την συντήρηση και λειτουργία των σχολείων της Ιεραποστολής στο Medan και στο νησί Nias.
Γ.Για την λειτουργία του οικοτροφείου-ορφανοτροφείου,ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δ. Για την συντήρηση και λειτουργία των ναών των ορθοδόξων ενοριών στην Σουμάτρα .
Ε.Για την κατασκευή και τον εξοπλισμό με τα απαραίτητα εκκλησιαστικά είδη νέων ναών,όπως αυτός που κατασκευάζεται στο Bawolato Nias .
ΣΤ.Για τον εξοπλισμό με λειτουργικά σκεύη και τα απαραίτητα εκκλησιαστικά είδη,της πρώτης Ορθόδοξης Θεομητορικής Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ,που ανεγέρθηκε.
Ζ.Για το πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό έργο,που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Nias ,όπου προγραματίζεται και η βάπτιση και άλλων Κατηχουμένων και δημιουργία και άλλων ενοριών.
Η.Για την λειτουργία της κλινικής της Αγίας Άννας στο νησι Nias ,που οι κάτοικοί του μαστίζονται από την μαλάρια(ελονοσία).

2.Στα Ιεραποστολικά κλιμάκια της Ιάβας.
Α.Για την ανακούφιση των σεισμοπαθών από τους πρόσφατους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή .Το μεγάλο αυτό φιλανθρωπικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία των Ιεραποστόλων π.Μεθοδίου Sri Gunarjo και π.Τιμοθέου Joko

Β.Για την κατασκευή δεκαπέντε καταλυμάτων για φτωχές οικογένειες από τον π.Μεθόδιο Sri Gunarjo.(προυπολογισμός του έργου είναι περίπου 30000 ευρώ).
Γ.Για την κατασκευή μεγάλου ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης στο χωριό Καρανγκσόνο Βοyolali για να καλύψει τις μεγάλες ποιμαντικές ανάγκες της περιοχής.
Δ.Για την λειτουργία του παιδικου σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεραποστολής στο Βοyolali.
Ε.Για την αποπεράτωση του Ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή Gunung Gedangan (στην Ανατολική Ιάβα) από τον π.Τιμόθεο Joko
ΣΤ.Για την αγορά κτιρίου στο Semarang(Κεντρική Ιάβα) ,αξίας 13500 ευρώ , για την μετατροπή του σε Ορθόδοξο ναό από τον π.Λαζαρο Bambang Sucanto .
Ζ.Για την συντήρηση και λειτουργία του Κέντρου Ελληνορθόδοξων σπουδών στην Yogyokarta ,που δημιουργήθηκε από τον π.Λάζαρο .
Η.Για την συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου του π.Λαζάρου στην Yogakarta (Κεντρική Ιάβα).
Θ.Για την τύπωση Κατηχητικών βοηθημάτων και Λειτουργικών βιβλίων στην Ινδονησιακή γλώσσα από όλα τα Ιεραποστολικά κλιμάκια.

3..Στο Ιεραποστολικο κλιμάκιο στο Bali-Timor

(υπεύθυνος π.Στέφανος Boik Nino).
Α.Για την κατασκευή δύο ναών για τις Ορθόδοξες κοινότητες στο Τιμόρ και στη Depansar,πρωτεύουσα του Μπαλί , Ο π.Στέφανος κατάγεται από το νησί Τιμόρ και το 2008 έβαλε τα θεμέλια για μια Ορθόδοξη Εκκλησία εκεί. Οι εργασίες έχουν σταματήσει προσωρινά λόγω ελλείψεως πόρων.
Για να ολοκληρωθεί η μικρή εκκλησία στο Kupang(Τιμόρ) απαιτούνται περίπου 6300 ευρώ.
Β.Για την συντήρηση και λειτουργία του Ορφανοτροφείου –Ο ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ στην Singaraja, όπου φιλοξενούνται 25 φτωχά παιδιά.
Γ. Για την συνέχιση των σπουδών των φτωχών παιδιών του οικοτροφείου,
συγκεκριμένα απαιτούνται.
–Για τους 25 μαθητές , μόνο για εξαμηνιαία δίδακτρα στα σχολεία περίπου 2000 ευρώ.
–Για τους εφτά φτωχούς φοιτητές περίπου 900 ευρώ μηνιαίως για τα έξοδα τους.

-Δ-

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε.


Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τα έργα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία ,μπορούν να επιλέξουν ένα από τους παρακάτω τρόπους.

Α.

Αγοράζοντας αντίτυπα από τούς αφιερωματικούς τόμους στην Θεοτόκο με τους τίτλους
-Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ(τομος-Α)
(http://www.stamoulis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=368294)
και -Η ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΑΣΣΑ(τόμος-Β).
Περισσότερα :http://ierapostoliko.blogspot.com/2009/12/blog-post_13.html).

Τά βιβλία διακινούνται πανελλαδικά από τις
Εκδόσεις ΣΤΑΜΟΥΛΗ.
ΑΒΕΡΩΦ 2.Τ.Κ.10433.ΑΘΗΝΑ.ΤΗΛ.210-5238305-FAX:210-5238959e-mail: info@stamoulis.gr.
———————————————————————————
Ορισμένα αντίτυπα απο τον πρωτο τόμο(-Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ) διατίθενται στην ειδική τιμή των 25 ευρώ από τούς Φίλους της Ιεραποστολής στην Ινδονησία.
—————————————————————————————–

Β.

Με την κατάθεση χρηματικών ποσών στους παρακάτω λογαριαμούς.
1.ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ/66046796
ΙBAN : GR 66 0120 5450 0000 0006 6046 796
BIC :EMPOGRAA.((Δικαιουχος π.Δημήτριος Αθανασίου)

2. Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.
(IBAN -GR 6102604690000640100058162)
(Δικαιουχος π.Δημήτριος Αθανασίου)

ΓΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ της Ιεραποστολής στην Ινδονησία προσφέροντας τουλάχιστον 10 € το μήνα
ΕΝΙΣΧΥΣΕ την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας με την προσευχή σου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: